Blog

Bloemetje voor mij

07-01-2012 11:48

Zie ik zonet twee politieagenten met een fraaie bos bloemen de straat in lopen. Even denk ik dat ze voor mij zijn, dat ze excuses komen aanbieden omdat ze tussen augustus 2009 en september 2011 niet zo goed werk hebben geleverd (rare aangifte opgenomen, klungelig en klunzig verhoor over vernieling, diefstal en inbraakpoging waar ik helemaal niets mee te maken heb gehad), en dat ik lang heb moeten wachten. Daar kwam dan ook nog eens bij dat de de persoon die die aangifte deed geestesziek was (of onlangs was geweest) en daarvoor psychiatrische behandeling had (of had gehad). Tot op vandaag weet ik nog steeds niet precies wat op welke datum/data en tijdstip/tijdstippen er bij die flat is voorgevallen.

Hoe zou een persoon zich voelen die bij de politie een verkeerde persoon heeft aangewezen als dader van een misdrijf. Vaak denk ik hoe zou de persoon zich moet voelen als die persoon weet dat de tijdens de aangifte aangewezen persoon onschuldig is. Zou die persoon vol schaamte door het leven gaan en zich schuldig voelen? Zou die persoon vol wraak gevoelens genieten van het resultaat dat is bereikt? ....... ? En hoe zou zo iemand over de adviseurs denken? En dan heb ik het nog niet eens over mogelijke excuses.

De politieagenten bezorgen de bos bloemen niet bij mij. Helaas, de bloemen blijken voor de buren te zijn waar onlangs een poging tot een gewapende overval,maar misschien wel een poging tot afrekening heeft plaatsgevonden.

En als ik daarover doordenk:
die overval was misschien wel een wraak-actie .....
die overval was misschien wel op het verkeerde adres .....
die overval was misschien wel bij verkeerde mensen .....

Nee, dat geloof ik niet ... maar toch... t'is me toch wat....

Gelukkig 2012,ook diegene ......

26-12-2011 16:20

Iedereen een gelukkig 2012 toegewenst, ook diegene die ten onterechte iemand beschuldigd en daarvan bij de politie aangifte heeft gedaan .... iedereen kan wel eens een foutje maken!

Huisseling, het boek is klaar ... het geval Woordstraat erin?

10-12-2011 10:47

Op zondag 8 januari 2012 om 10.30 uur zal dan eindelijk het al zo lang geleden beloofde boek over Huisseling het licht zien tijdens een mis in de St. Lambertuskerk in Huisseling. Lees HIER

Met 130 over A50 langs Huisseling

23-11-2011 13:20

Binnenkort kan met een vaartje van 130 per uur over de A50 worden gejakkerd. Er is al veel overlast van lawaai en fijnstof, en dit zal hierdoor niet minder worden, integendeel.
Al die mensen uit Huisseling en Ravenstein die hier over menen te moeten en mogen klagen, en die op de VVD, CDA en PVV hebben gestemd in 2010 moeten snel hun mond houden. Het was bekend dat de VVD de snelheid zou gaan verhogen.

Eigen schuld, dikke bult!

Sinds 2005 is het verkeer op de A50 bij Ravenstein en Huisseling verdubbeld. Gemiddeld ligt de geluidsbelasting tegenwoordig op 55 tot 60 decibel, terwijl 48 de wettelijke grens is. Files, nat wegdek en windrichting verhogen die belasting zelfs nog. Inwoners van Ravenstein en Huisseling hebben daarom een actiecomité opgericht. Zij willen dat gemeente en Rijkswaterstaat actie ondernemen, liever vandaag nog dan morgen.

Die fijne tuin is immers geen oase van rust meer, en een open raam brengt naast frisse lucht ook onaangenaam gezoem. Het geluid beïnvloedt bovendien de nachtrust en de gezondheid: meer verkeer betekent meer fijnstof, meer vervuiling en meer stank.

Geluidsarmer asfalt, een geluidswal, maximum snelheid naar 100 km, banden van rubber, tweelaags Zoab: mogelijkheden te over om geluid in te dammen. Het kan de actiegroep Geluidsoverlast A50 niet snel genoeg gaan.

<< 1 | 2